IMG_4000Szintén egy gyors fogás…hogy miért jött most össze ennyi!? Talán mert nyár van és senki nem akar sokáig a konyhában ácsorogni, de enni pedig kell!? 😀

Nem hétköznapi és a balzsamecetet nem is szeretik sokan, nekem is csak véletlenül volt itthon….de érdemes kipróbálni.

50 dkg csirkemellfilé
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
só, bors, olaj
2 evőkanál balzsamecet

A megmosott húst kockákra vágjuk.
A megtisztított hagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
A fokhagymagerezdeket is megpucoljuk.
Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, erre dobjuk a hagymát.
Rápréseljük a fokhagymát is, végül jöhet a hús, a só és a bors.
Gyakran kevergetve, nagy lángon pirítjuk.
Amikor már kezd leragadni, felöntjük kevés fehérborral, közepes lángon pároljuk, a bort szükség szerint pótolva.
Amikor már megpuhult a hús, és elpárolgott alóla a bor, meglocsoljuk a balzsamecettel. Ennek az erős gőze hamar elpárolog, és csak egy finom karamellizált réteg marad a húson.

Rizzsel tálaltam.

NévtelenForrás: http://divany.hu/alapkonyha/2015/02/01/feherboros-balzsamos-hagymas_csirke/

Print Friendly, PDF & Email