IMG_4178Valami különlegesebbet szerettem volna, de húsosat. Viszont mivel nehezen szakadok el a “hagyományoktól”, így ez a fogás pont nekem valónak bizonyult. 😀Lényegében rizses hús, csak nem megszokott módon több szafttal rendelkezik és paradicsomos alappal készül, ami határozottan nem rontja el. 😉

1 közepes hagyma
0,5 kg hús
2 marék fagyasztott borsó
15 dkg rizs
1 doboz (3 dl?) paradicsompüré
só, bors, bazsalikom és egy pici pirospaprika

Kis olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint mehet rá só és bors, pirospaprika, bazsalikom és a paradicsom. Elképzelhető, hogy kevés cukorra is szükségünk lesz, majd kóstoljuk.
Rögtön ezután mehet bele kb. 1,5 bögre rizs, a borsó és másfélszer annyi víz.
Közepes lángon 10-20 percig rotyogtatjuk, majd lefedve, a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy a rizs megszívja magát.
Kb. 15 perc múlva fogyasztható is.

Névtelen

 

Print Friendly, PDF & Email