IMG_4562Finom, gyors és egyszerű. Akár ebédre, akár vacsorára. Én meg egyébként is nagyon szeretem sajnos a tészta ételeket. 😛

Húsgolyókhoz:
15 dkg darált sertéshús
1 kisebb tojás
2 púpos ek zsemlemorzsa
só, bors
2 gerezd fokhagyma
3-4 ek olaj a sütéshez

Szószhoz:
3 dl 30%-os tejszín
1 csapott tk liszt
1 kis csokor petrezselyemlevél
1 csipet só

25 dkg makaróni

A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gyúrunk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a gombócok mindkét oldalát megpirítjuk.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon besűrítjük a visszamaradt zsiradékon. Előtte a gombócokat kivesszük és félretesszük.
Hozzáadjuk a sót és beleforgatjuk a gombócokat, hagyjuk hogy jól átmelegedjenek.
A megtisztított petrezselyemleveleket egész apróra vágjuk, és a gombócokra szórjuk.

Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk vagy a kifőtt makarónival össze is forgathatjuk.

NévtelenForrás: http://receptneked.hu/egytaletelek/fasirtok-gombocok/husgombocok-kremes-petrezselymes-martasban/