IMG_4605Sütöttem egy fél kilós kenyeret. Nem teljesen fehéret, nem is tudom, milyen liszt volt még itthon. De ez végülis mindegy. Aztán gondoltam reggeli vagy vacsora lesz belőle, de nem szendvics formájában.

Vacsora lett. És méghozzá milyen finom! 😉
Adott volt ugye a fél kilós kenyér.
Ezen túl szükségünk lesz még az alábbiakra:
5 db újhagyma
10 dkg vaj
10 dkg mozarella
20 dkg trappista sajt
csíkokra vágott sült bacon (opcionális)

A kenyeret bevagdossuk az alábbi kép szerint. Apró kockákra, de az alját ne vágjuk át sehol!

IMG_4596

A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a karikára vágott újhagymával.
A sajtot szeletekre vágjuk és a kenyér kockák közé rétegezzük.
A bacon is mehet közéjük, majd végül a vajas hagymát is betöltjük egy kanál segítségével.IMG_4598

Egy jó nagy alufóliát szakítunk és egy tepsire tesszük.
Bele csomagoljuk a kenyeret, majd 180 fokon 20 percig sütjük.

IMG_4599

Ezután kicsomagoljuk és pirítjuk addig, míg a sajt szép színt nem kap. Én rányomtam a grillre és ezt rendszeresen elfelejtem, így picit jobban megbarnult a teteje, de oda se neki! 🙂IMG_4600

IMG_4604

Olyan finom volt!!!!!
A fél kiló kenyér nekünk négyünknek sok is volt. Viszont a gyerekek is imádták kiszedegetni a kis kockákat. A vége felé már villával vakargattuk ki a maradékot. 😀 Eteti magát és laktat.
Próbáljátok ki! 😉

Kövess minket a Facebookon is:

face

Print Friendly, PDF & Email