IMG_4529
Ez az a csiga, ami eteti magát. Persze az igazi, a hagyományos, blundel tésztás kakaós csiga még mindig A KAKAÓS CSIGA – csupa nagy betűvel, de ha gyorsan szeretnél, igazán finomat, akkor ezt válaszd!

Érdemes eleve dupla adaggal indítani, mert el fog fogyni! 😉

Szimpla adag tésztához:
25 dkg túró
25 dkg liszt
50 ml tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor
Szimpla adag töltelékhez (Soknak tűnhet, de így lesz jó!):
3 evőkanál olvasztott vaj
4 púpos evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverjük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd az olajat.
Ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet, összegyúrjuk.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal egyenletesen lekenjük.
A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitáljuk a tésztára, feltekerjük és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle.
Sütőpapíros tepsire fektetjük őket és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük őket. Épp csak kezdjenek megbarnulni. Nekem ez picit jobban sikerült, de nem száradtak ki a csigák.
IMG_4530

NévtelenNévtelen

Print Friendly, PDF & Email