IMG_4404Meséltem ugyebár a mentás, fehér csokoládés kosárkákról. Ez pont ugyanabból a tésztából készült, mint említettem, megfeleztem. Fele olyan, fele ilyen lett. És milyen finomak voltak….

Egyébként is nagyon szeretem a málnás dolgokat. Szerintem a málnát jobban is szeretem mondjuk az epernél is. Ez meg is látszik, hiszen iszonyat sok málnás finomságot készítettem idén (is).

Málnás kollázsTehát a tésztája elkészítési módját itt találjátok.

Krém hozzávalók:
10 dkg krémsajt
2 marék málna
cukor ízlés szerint
tejszínhab

Lényegében ugyanúgy készül, mint a nutellahab, csak nem nutellát keverünk a krémsajthoz, hanem málnapépet.
2 marék málnát szépen villával összetörünk, megrottyantjuk, leszűrjük, ízlés szerint cukrozzuk és ha kihűlt, a porcukorral kikevert krémsajthoz adjuk.
A felvert tejszínhabbal összeforgatjuk és díszítőcsővel ellátott habzsákból a kosárkáinkba töltjük.
IMG_4377

Málna szemeket ültetünk a tetejére és ha szeretnénk, pár kocka olvasztott étcsokival (némi olajjal elkeverve) becsíkozhatjuk a tetejét. Szaknyelven spinneljük, itt olvashatsz róla, hogyan is kell kivitelezni. 🙂IMG_4379Díszítésként menta leveleket is tehetünk rá, jól fog mutatni! 😉IMG_4400

 

NévtelenNévtelen

Print Friendly, PDF & Email