Rebarbarás limo

A rebarbara is savanykás, a citrom is savanykás….kiváló hűsítők készíthető belőlük.

Azért a cukor mennyisége kezdetben megviccelt, tekintve, hogy csak 4 evőkanállal tettem bele. Igazából nagyon kevés volt, így utólag kevertem még hozzá. Itt már megnöveltem a mennyiséget, de persze mindenki döntse el maga, mennyire szeretné édesíteni. Én édesebben szeretem a limonádét is, úgyhogy dukált a 8-10 ek cukor bele.

Sziruphoz:
30 dkg rebarbara
8-10 ek kristálycukor
2 dl víz

2 db citrom leve
9 dl víz (szóda)

Egy edénybe kimérjük a vizet, cukrot, rebarbarát és elkezdjük forralni.
Addig főzzük a rebarbarát amíg megpuhulnak (kb 10 perc), eközben a folyadék is kezd besűrűsödni, szirupossá válni.
Ekkor leszűrjük a szirupot, hagyjuk kicsit hűlni.
Hozzáfacsarjuk a citromok levét és felöntjük a szódával.
Hidegen, jégkockákkal vagy málna szemekkel, citrom karikával remek hűsítő a nagy melegben.

IMG_4370Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email