IMG_4409Nagyon finom, könnyű citromos, joghurtos szelet. Igazi hűsítő finomság egy meleg nyári napon.Kb. 30 szelet sütihez:

Piskótához:
6 tojás
6 csapott ek cukor
6 púpos evőkanál liszt

Krémhez:
40 dkg natúr görög joghurt
4 dl habtejszín
1 citrom leve és héja

Tetejére:
2 dl bekevert citromfűszörp
1 csepp sárga ételfesték
2 csomag színtelen tortazselé

A piskótát elkészítjük az itt leírtak szerint.
Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráterítjük a masszát és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük a lapunkat.
Hagyjuk kihűlni, majd a széleit levágjuk, kb. 35×25 cm-es formára, vagy amekkora keretünk van. Nekem állítható keretem van 25×25-ről lehet mindenhogyan max. 50×50-ig állítani.

Elkészítjük a krémet.
A tejszínhabot kemény habbá verjük. legjobb ha állati 30%-os és növényit felesben használunk.
A joghurtot elkeverjük a citrom héjával és levével, ízlés szerinti porcukorral.
Összeforgatjuk a tejszínnel. Nem szükséges a tejszínt kemény habbá verni, mert a joghurt össze fogja kapni és nem akarjuk, hogy beton keménységű legyen a hab.
Alaposan összeforgatjuk, kóstoljuk és ha szükséges még citromot, illetve porcukrot keverünk bele, de ezt is már csak fakanállal, vagy kézi habverővel, semmiképpen ne elektromossal.
Ezt a krémet elegyengetjük a piskótán, ami köré már odaraktuk a keretet. (Nem feltétlenül szükséges, hiszen elég stabil a krém, de mégis szebben el lehet teríteni keretek közt. 😉
Betesszük a hűtőbe és elkészítjük a tetejére a pacsmagot.

A tortazselén leírtak szerint elkészítjük a zselét, majd ahogy hűl és sűrűsödik, ide oda kanállal teszünk foltokat a krémre. El is kenhetjük kicsit, majd visszatesszük a hűtőbe.
1-2 óra múlva szeletelhetjük, menta levelekkel díszítjük.

IMG_4407Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email