IMG_4146Nagyon jó kis hűsítő! Próbáld ki! 😉A préselés nem egyszerű művelet. Olyan szinten fájt a markom tőle, hogy elmondani nem tudom. Határozottan eldöntöttem, hogy akármilyen finom is lesz, nem készítem el többet.
Mondtam is férjnek, hogy úgy kóstolja, hogy most iszik ilyet először és utoljára.
Erre közölte, hogy baromi jó….megenyhültem. 🙂 Na jó, ha nagyon megkér nekiállok bármikor újra. 😉

2 liter üdítőhöz:

12 dkg gyömbér
negyed teáskanál instant élesztő
20 dkg cukor
15 ml citromlé
1 kis csipet só
1,75 l víz

IMG_4144
A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük.
A levét egy szúrón át kipréseljük, majd hagyjuk 10 percig ülepedni.
Átfejtjük egy másik tálba, kb. 45 ml-nek (45 gr-nak) kell lennie.
Egy tiszta PET palackba mérjük a cukrot, az élesztőt, a sót és a citrom levét, majd a gyömbér levét is és felöntjük vízzel.
Jól zárjuk le a palackot és rázzuk össze.
24-36 órán át szobahőmérsékleten érleljük, majd hűtve fogyasztjuk.

NévtelenNévtelen

Print Friendly, PDF & Email