IMG_4133Jön az enyhülés és bár a sütőt nem kell begyújtani hozzá, azért jó pár hosszú percen át kell sütni hozzá a palacsintákat. 🙂Mondjuk engem nem zavar az sem, ha ilyen melegben be kell kapcsolnom a sütőt…mert ha jön a bogár, akkor jön a bogár, épp úgy, mint ahogy képes vagyok délben a tűző napon bográcsozni is. 🙂

Én nem hagyományos, nagy palacsinta sütőben, hanem kisebb átmérőjű vas serpenyőben sütöm a palacsintákat.
Méghozzá eszerint a recept szerint, vagy ha tojás mentesen szeretnénk, akkor így.

Hagyjuk őket kihűlni, mert megolvasztanák a tölteléket.

IMG_4141
Tölti:
25 dkg mascarpone
3 evőkanál mogyorókrém
2 evőkanál porcukor
2 dl habtejszín

5 dkg étcsoki

IMG_4116

A mascarpone legyen szobahőmérsékletű. Majd keverjük ki a porcukorral és a mogyorókrémmel.
A tejszínt pedig verjük kemény habbá.
Egy nagyobb tányérra fektessünk egy palacsintát, majd kenjük meg a mogyorós krémmel. Rá egy újabb palacsinta és tejszínhab.
Így folytatjuk, míg tartanak a krémek.
Tetejét zárhatjuk mogyorós krémmel, tejszínnel, de a kettő keverékével is.
A csokit megolvasztjuk és egy zacskóba töltjük. Sarkán kis lyukat vágva becsíkozzuk a tetejét és hűtőbe tesszük pár órára.IMG_4120
Éles késsel szeleteljük és tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email