IMG_3631

Hülyeség lenne neki azt a nevet adni, hogy paradicsomleves. Pedig lényegében az. Csak egy picit pikánsabban fűszerezve és egy picit tartalmasabban.Friss borsóval, friss paradicsommal nyilván még finomságosabb. 🙂

20 dkg tortellini
40 dkg hámozott paradicsom konzerv
40 dkg fehérbab konzerv
20 dkg zöldborsó
5 dkg parmezán sajt
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 l csirkehúsleves
1 teáskanál oregánó
bazsalikom, só, bors, olaj

Felhevített olajon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a fél karikára vágott répát és a borsót. Néhány percig együtt dinszteljük.
Beleöntjük a kézzel kissé összenyomkodott hámozott paradicsomot.
Felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, majd beleöntjük a leszűrt, leöblített babot is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük.

Miközben a leves készül, külön edényben kifőzzük a tésztát a csomagolásán található előírásnak megfelelően.

A tálalás előtt minden tányér levesbe teszünk tortellinit.
Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

NévtelenNévtelen

Print Friendly, PDF & Email