IMG_4209

Imádom a rétest. A túrósat és a mákosat. Ez a kettő számomra a legkedveltebb, de sokan szeretik a meggyeset, almásat, vagy éppen a gyümölcsökkel kevert mákos verziókat is.2 rúd réteshez:

20 dkg darált mák
12 dkg kristálycukor
1 citrom héja
1,5 dl tej
(30 dkg kimagozott meggy – opcionális és az enyémben nem is volt, de ha nem használunk, akkor illik több mákot tenni bele)
1 csomag réteslap
olaj

IMG_4206A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a darált mákkal együtt sűrűre összefőzzük.
Ha már kellemesen pépes, összekeverjük a meggyel (persze csak ha használunk), majd hűlni hagyjuk.
Egy nedves konyharuhára kiterítünk egy réteslapot, megkenjük olajjal, egy újabb lapot teszünk rá, azt is megkenjük, majd rátesszük a harmadikat is (és ha 8 lapos rétescsomagot vettünk, akkor a 4.-et is).
Elosztjuk rajta a töltelék felét, és szorosan feltekerjük.
A többi lappal mindezt megismételjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét is megkenjük olajjal, és 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

IMG_4210

NévtelenNévtelen

Print Friendly, PDF & Email