• Szabadság miatt zárva!

Egyszerű sült csirkecomb

IMG_4090Teljesen egyszerű sült csirke, nem nyomjuk el a hús ízét, csak egy picit. 🙂
Kezdőknek szól a recept, bár haladók is olvashatják! 😉

A lényeg pl. az egészben sült csirkénél, hogy fél kilónként 20 percig sütjük. Ehhez viszonyítva sütöttem a combjaimat kb. 40 percig, aztán még fél órát adtam neki pirulásra.
5 egész csirkecombim volt. Csak viszonyításképpen.
Tehát. A csirkecombokat szőrtelenítjük. 🙂
Majd megmossuk és leszárítjuk egy papírtörlővel.
Tepsibe rakosgatjuk őket, sózzuk, borsozzuk és picike fűszersóval is megszórhatjuk. Elég zsír sül ki belőle, de tehetünk rájuk 1-1 pici kocka vajat is, biztos ami tuti, elrontani nem fogja!
Lefedjük alufóliával és 180 fokon megsütjük. Amint puha a hús, levesszük az alufóliát és hagyjuk pirulni. Én néha meg szoktam locsolni a kisült zsírjával, de igazán nem szükséges.
Amint szép piros lesz a bőre, már készen is van, kivesszük és hagyjuk pár percet pihenni. 🙂

IMG_4094Petrezselymes újkrumplival tálaltam.

Fogyasszátok egészséggel!

Print Friendly, PDF & Email