IMG_3926Van az úgy, hogy gyorsan szeretnél valami extravagánsabbat és lehetőleg kevés alapanyagból, az is olyan legyen, ami van otthon….
Na ez pont ilyen volt. 🙂

40 dkg rebarbara
1 rúd vanília magja vagy 1 kávéskanál aroma vagy egy csipet vaníliaőrlemény
1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
12 dkg cukor
3 tojás
50 dkg túró
6 dkg búzadara
fél csomag sütőpor

IMG_3928

A rebarbarát megtisztítjuk, 1 cm-es darabokra vágjuk. Nem kell meghámozni, csak alaposan megmosni és ledörzsölni az összes földet róla.
A tepsit (32*18,5 cm) kibéleljük sütőpapírral.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A pudingport elkeverjük a cukorral, a vaníliával és a tojásokkal.
A túrót áttörjük, a tojásos masszába dolgozzuk.
A grízt és a sütőport elvegyítjük, hozzáadjuk a túrós krémhez, majd az előkészített rebarbarát is beleforgatjuk.

A tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tortát tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt. A süteményt felszeleteljük, mentalevelekkel díszítjük.
Savanykás sütemény, de finom.

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Forrás: Mindmegette

Print Friendly, PDF & Email