“Jobb” helyeken smoothie, nálunk simán csak tejes eper a becsületes neve. 😀
Anyósom nagyon sokat készít, mikor szezonja van az epernek. Jól behűtve fain kis frissítő lehet egy meleg nyári napon.
Azon kívül kitűnő reggeli ital is lehet, persze attól függ mennyire hígítva szeretjük.
Az én egy személyes, 3 dl-es adagomhoz az alábbi hozzávalókra van szükség:
10 dkg eper
porcukor vagy méz (ízlés és eper függő, nálam 2 dkg porcukor)
2-2,5 dl tej
Aztán ezt turbózhatjuk a világba, ahogy jól esik. Pár karika banánnal, mentával, kevéske citromlével…
A hozzávalókat (persze a gyümölcsöt alapos mosás és csumázás után) összeturmixoljuk és jól lehűtve, szép magas pohárba töltve elszürcsöljük. 🙂
Jó “itvágyat” hozzá! 😉
Kövess minket a Facebookon is: