553903_616990095010445_594402568_n

Nagyon egyszerű és mégis látványos, eltér a hagyományos rakott keltől, amit nagyon sokan szeretünk.

A kelkáposztának a külső nagyon zöld, takaróleveleit óvatosan levesszük és alaposan megmossuk.
Ezután őrölt köményes, sós vízben félig puhára főzzük őket, majd hideg vízbe tesszük és leszárítjuk.
Ezekbe a blansírozott levelekbe fogjuk csavarni a tölteléket.
A töltelék rém egyszerű: darált húsból készült pörkölt lényegében.
Rutintalanok külön főzzék meg sóval, ételízesítővel ízesítve a rizst, rutinosak a pörköltbe is belefőzhetik – ez esetben bő lére kell ereszteni a szaftját, hogy a rizsnek legyen honnan felszívnia, de az elkészült rizs ne legyen száraz sem a töltelék. 🙂

1380580_616989968343791_1622607486_n

Tehát a levelek közepére teszünk a töltelékből, aztán alulról-felülről, majd két oldalról ráhajtjuk a levél széleit és a hajtott felével lefelé zsiradékkal kikent jénaiba fektetjük őket.

1377481_616990041677117_647277010_n

Pici vizet önthetünk alá és fedőt rátéve 180 fokra előmelegített sütőben készre pároljuk a leveleket.
Kedvünkre ízesített besamel mártással vagy tejföllel locsolva tálaljuk.

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email