Egyszerű, gyors és rájárós. Komolyan. Igaz, hogy pikk-pakk eltelítődsz egy szelettel, de ahogy ürül, úgy kezded megkívánni ismét! 😀 Fogyókúrázóknak semmiképp nem ajánlom, mert ha egyszer elkészíted, ahogy elfogy készítheted a következő adagot. 🙂20-22 cm-es formához:
30 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
50 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
2 tasak habfixáló (ne hagyd ki akkor sem, ha cukrászhabbal dolgozol)
3 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
5 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé
A kekszet összetörjük, majd jól elkeverjük a vajjal és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk.
A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, a fehér csokoládét lereszeljük és belekeverjük.
A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd összedolgozzuk a krémmel, eloszlatjuk a kekszes alapon.
Közben felolvasztjuk az étcsokoládét és a krém tetejére csorgatjuk, lehűtve kínáljuk.
Kövess minket a Facebookon is: