A gesztenyepürét sokan szeretjük. A tejszínes gesztenye torta pedig ugyanazt az ízvilágot hozza.

IMG_3793

Nem bonyolult az elkészítése, kezdők is bátran nekivághatnak! 🙂

16 szeletes, 22 cm-es tortaformához:
4 tojásos olajos piskóta1,5 csomag cukrozott gesztenyemassza
porcukor ízlés szerint
rum aroma
1/2 liter tejszínhab
+ 3 dl tejszínhab a díszítéshez

Gesztenyeszívek:
1/2 csomag gesztenyemassza
5 dkg étcsokoládé
picike olaj

IMG_3794

A kihűtött piskótát 4 lapba vágjuk.
A gesztenyemasszát vagy lereszeljük fagyott állapotban, vagy felengedve ilyen apró lyukú krumplitörőn átnyomjuk.
A tejszínhabot elkezdjük habbá verni. Amikor már habos, de még nem kemény, akkor hozzátesszük a gesztenyét és némi porcukrot, ízlésünk függvényében.
A rum aroma igazából elhagyható, ha épp nincsen otthon, semmi nem történik.
Kemény habbá verjük a habunkat és ezzel töltjük be a tortát.
Kívülről ha maradt krém, körbekenjük, ha nem, akkor a külön a díszítésre félretett tejszínhabbal fogjuk egyenletesen körbe kenni.
Tetejére habrózsákat nyomunk és reszelünk a közepére némi fagyott gesztenyét.

Készíthetünk rá gesztenye szíveket is, ami esetünkben igazán szív alakú, de hagyományosan nem az.
A gesztenyemasszát tiszta kézzel átgyúrjuk, majd kis gombócokból szíveket formázunk.
Egy sütőpapírral bélelt tálcán a fagyasztóba tesszük mondjuk egy órára.
Az étcsokit közben felolvasztjuk és kevés olajat keverünk el benne, hogy folyósabb állaga legyen.
A fagyasztóból kivett szívek egyik felét megmártjuk a csokiban, majd visszafektetjük a sütőpapírra. Pikk-pakk megdermed rajta a csoki és mehet is a tortára.

Ennyi az egész!
Ugye, hogy nem bonyolult? 🙂

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email