IMG_3776Emlékeztek ezekre a formákra? Megvan az illata? Na és az íze? Ti is leszedegettétek először a tetejét, aztán leveleire bontva szakaszosan fogyasztottátok el, rétegről-rétegre haladva?
Ha igen, süsd meg otthon is a családnak, imádni fogják! 🙂Hozzávalók 30 db 6 cm átmérőjű szép magas pogácsához:

80 dkg liszt
25 dkg vaj (szükség esetén margarin)
5 dkg élesztő
4 dl tejföl
3 kiskanál só
1 kiskanál cukor
2 db tojás
0,5 dl tej

IMG_3778

A tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll.
Körülbelül 10 percig kelesztjük.
Utána kinyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, majd balról rá a másik harmadot.
Letakarva pihentetjük 15 percig, majd megismételjük a hajtogatást.
Ismét pihen 15 percet letakarva, majd 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, keresztbe és hosszába becsíkozzuk, majd 5-6 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.
A tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük 200 fokon kb. 25 percig.

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Forrás: Mindemegette

Print Friendly, PDF & Email