IMG_3393Meg merem kockázatni, hogy a világ egyik legegyszerűbb sós ropogtatni valója.
Kezdőknek is ajánlott, legalább ezáltal megláthatják, hogyan viselkedik a leveles tészta sütés közben, mindenféle kockázat nélkül.

Semmi másra nincsen szükség, mint egy csomag bolti leveles tésztára (haladók bátran elkészíthetik a leveles tésztát is otthon.), reszelt trappista sajtra és egy tojásra.

A tésztát (ha házi) 5-6 mm vastagra nyújtjuk. Ha bolti akkor csak kitekerjük a papírból.
A felesleges lisztet a háziról mindenképpen le kell söpörni.
Megkenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal. Picit fagyasztjuk, majd 1,5x 5 cm-es téglalapokra vágjuk. A lapok két végét megfogva egy egészet csavarunk rajta és megcsavarva rakjuk a sütőlemezre.
230 fokra előmelegített sütőben (gőzös) készre sütjük őket.

Ugye, hogy nem bonyolult? 🙂

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email