IMG_3437Kinek a gyerkőce ne szeretné ezt a finomságot!?
Az már más kérdés, hogy a gyerekeket nem érdekli az anyagi vonzata, ha minden nap meg szeretnének enni egyet. Annál inkább érdekli a szülőket.
Én megelégeltem, hogy naponta elfogyaszt a kisebbik lányom egy ilyen tejszeletet, a nagyobbik egy Pinguit… Anyagilag ezt nem lehet győzni!
És mivel már annyi mindent elkészítettem házilag (vaníliás karika, retro krémtúró, túró rudi, Paula, stb.) gondoltam ez is csak finomabb lehet és nem csalódtunk.

Nagyon sokféle recepttel találkoztam a neten, de egyik sem csupán annyi összetevőből állt, mint ahogy én azt elképzeltem.
A bolti szeletben nincsen puding, nincsen krémsajt, úgyhogy újra és újra gondolkodóba estem.

Aztán megtaláltam a tökéletes receptet, nem másnál, mint az általam meginterjúvolt Annánál, aki nem mellesleg a hét bloggere lesz a Receptnekeden.
Semmi mást nem tett bele, mint amire én is tippeltem. 😀

Hozzávalók 12 db-hoz:
5 tojásos piskóta lapnak sütve (ehhez 5 tojás, 5 csapott ek cukor és 4 púpos ek liszt és 1 ek kakaópor szükséges)
3 dl tej
4 dl habtejszín
25 gr zselatin
1 ek méz
porcukor ízlés szerint

Először a piskótát készítjük el.
A tojásokat elkezdjük habosra keverni, folyamatosan hozzáadagolva a cukrot. Jó habosra verjük, majd egy hablapát segítségével alaposan beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport. Szigorúan adagonként.
Egy tepsire sütőpapírt fektetünk és elterítjük benne a masszát. 180 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük a lapot. Nem kell neki sok idő, amint átsültnek ítéljük, vegyük ki, mert ha túlsül, törős lesz.
A tepsiből kicsúsztatva rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a mézzel és a zselatinnal egy lábasban elkezdjük melegíteni.
Addig hevítjük, míg elolvad a zselatin, ne kezdjen el forrni.
Tegyük félre hűlni. Erre rásegíthetünk egy kis hideg vizes fürdővel is. Viszont kevergessük néha, ne bőrösödjön be a teteje, ha ez megtörténne, szűrjük le, mert darabos lesz.
Ahogy elkezd működni a zselatin és elkezd sűrűsödni a tej, a tejszínt verjük kemény habbá a porcukorral (ha szükséges bele, mert a habtejszínek eredendően édesítettek).
Ebbe öntjük a tejes alapot és alaposan összekeverjük.
A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik felét tálcára tesszük, majd erre simítjuk a krémet.
A piskóta másik felét annyi egyforma darabra vágjuk, ahány szeletet szeretnénk. Nekem 12-re sikerült. 🙂
Ahogy vannak sorban, ráhelyezzük a krémre és hűtőbe tesszük míg teljesen megdermed és lehűl a krém.
Ahogy ez megtörtént, felszeleteljük egy éles késsel a süteményt és tálalhatjuk.

IMG_3442

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email