IMG_3432

A francia krémest személy szerint jobban kedvelem, de férj kedvéért a múltkor készült sima krémes is. 🙂

A tésztát vásárolhatjátok készen üzletben, vagy neki is állhattok otthon legyártani, ahhoz segítséget itt találtok.12 szelethez:

2 csomag leveles tészta (vagy készíthetjük házilag is, akkor kb. 250 gramm)
7 dl tej
9 dkg vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
4 db tojás
vaníliás cukor

A leveles tésztát kinyújtjuk (25×30 cm-es lappá) és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Akkora legyen a tészta, amekkora a keretünk. Vagyis kicsit nagyobb, mert összesül.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tehetünk rá egy másik sütőpapírt és egy másik tepsit nehezéknek, hogy ne jöjjön föl annyira a tészta, de ha nem teszünk se baj. (Ha viszont teszünk, nehezebben sül át.)

Hagyjuk kihűlni a lapokat a tepsiről lehúzva.
Az egyik lapot tálcára tesszük, köré helyezzük a keretünket.

A krémhez:

A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgájákat, a port, vaníliás cukrot és a cukor 1/3-ával együtt annyi hideg tejjel elkeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk.
A maradék tejet felforraljuk és mikor felforrt hozzáöntjük a sárga masszát.
Folyamatosan keverve addig melegítjük, míg besűrűsödik, aztán érezzük, hogy ismét elkezd lágyulni.
Ekkor jó.
Ekkorra viszont nem árt, ha a tojásfehérjéink már kemény habbá verve készen állnak.
Először a kemény hab 1/3-ával fellazítjuk a sárga krémet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a többit is.

Ezt a krémet a keretben levő lapra simítjuk. A másik kihűlt lapot felvágjuk 12 négyzetre és szép sorban a krém tetejére rakosgatjuk. 🙂
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap szeletelve, porcukorral hintve tálalhatjuk. 🙂

Húsvétra még simán elkészülhet! 😉

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email