Kevés munkával nem csak finom, hanem szemet is gyönyörködtető fogást készíthetünk. Ez a csirkés alagút a megoldás, ha nem tudod, mit főzzél ebédre vagy vacsorára. Gyorsan összekeverhető és készre süthető. 🙂1 rúdhoz:
1 db csirkemell filé apró kockákra vágva
50 dkg bacon
20 dkg reszelt trappista sajt
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál tejföl
só, bors, ételízesítő
A csirkemellet felvágjuk apró kockákra.
Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel.
A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a masszába, végül a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk.
A püspökkenyér formát bacon csíkokkal béleljük (nekem teflonos, de akinek nem, az terítsen bele először egy réteg alufóliát).
Erre ráöntjük a masszát, megszórjuk a maradék sajttal és ráhajtogatjuk a bacont.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30-40 percre.
Ha megsült, kivesszük és kiborítjuk a formából és az alufóliából, majd visszatesszük még 10 percre, hogy a bacon jól megpiruljon rajta.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én rizzsel és édesburgonya pürével szervíroztam. 🙂
Kövess minket a Facebookon is!
Forrás: http://www.mindmegette.hu/baconos-csirkemell-ozgerincformaban.recept