IMG_2982Sosem készítettem még, nem is ettem még. Elképzelni nem tudom, mitől kenyérlángos a neve, de egy biztos: NAGYON FINOM!
Komolyan. A tésztája lágy, puha, a feltét pedig természetesen ízlésünktől függően változtatható.
A kenyeret megértettem (és persze a kelt tésztából kiindulva azért sejtettem a kapcsolatot 😉 , de a lángos része a laposságán és a tejfölös kenésen kívül továbbra is rejtély. 😀

1 tepsihez:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő (friss)
1 ek cukor
1 tk só
2,5 dl víz
1/2 dl olaj

Feltét:
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
kolbász, bacon, pritamin paprika, újhagyma
1 fej lilahagyma
reszelt sajt

A lisztet a keverőtál aljába öntjük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet.
Hagyjuk picit felfutni, majd ráöntjük az olajat és elkezdjük dagasztani. Menet közben megsózzuk és lágy, nagyon finom tésztát dagasztunk belőle.
Kelesztőtálban duplájára kelesztjük fél óra alatt, majd sütőpapíron a tepsi méretére nyújtjuk.
A tepsire átcsúsztatjuk, majd villával megszurkáljuk és mehet rá a feltét.
A fokhagyma gerezdeket a tejfölbe nyomjuk és jól elkeverjük.
Ezzel kenjük meg a tésztát, majd megszórjuk lepirított bacon darabokkal, kolbásszal, amivel tulajdonképpen szeretnénk.
Rászórjuk a vékonyra szeletelt lilahagymát és sajtot reszelünk rá.

IMG_2968
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.IMG_2972
Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.
Nagyon finom, az tuti! 🙂

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email