IMG_2812 A habroló ugyanúgy készül, mint a sajtos roló.
Csak sokkal könnyebb, mert a krémmel nem kell maceráskodni. 🙂

Tehát. Az elkészítés ugyanaz, mint itt.
Ha bolti leveles tésztával dolgozunk, akkor 9-10 db rolónk lesz.

A tölteléke pedig: sima cukrozott tejszínhab kemény habbá verve. 🙂
Az igazság az, hogy én régen jobban szerettem a sajtos rolót, viszont ahogy ebből ettem, határozott kedvencem lett a habos verziója. 🙂

Hogy ne legyen olyan unalmas, színes cukorral megszórtam a két végén a habot.

Hát ez nem lett valami hosszú bejegyzés. 😛

UPDATE: Bár sokak szerint az autentikus habroló tojásfehérje habos, bizton állíthatom, hogy azt a verziót nagyon sokan nem szeretik. Illetve az én cukrász tankönyvemben is cukrozott tejszínhabbal írják már….fejlődik a cukrász ipar. Aprócska lépésekkel, de fejlődik! 😛

IMG_2952

Érdekelnek egyéb leveles tésztából készült finomságok?
Házi leveles tészta készítéseMini pizzák percek alatt
Nutellás-epres millefeuille
Francia krémes

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email