IMG_2868A helyzet az, hogy annyira akartam már gombát enni, hogy borzalmas. Éreztem, hogy kívánja a szervezetem. Vettem tehát egy dobozkával.
Mondtam férjnek, hogy gombát fogunk enni, erre közölte, hogy neki bizony gombapörkölt már nem kell.
Ekkor beugrott, hogy a lehető legegyszerűbb módon készítem el, önmagával töltve.
1/2 kg csiperkegomba (tönkkel együtt)
1 kis gerezd fokhagyma
1 száj újhagyma (zöldje)
só, bors, kakukkfű, házi ételízesítő (só nélkül)
1 ek paradicsomos pesto (opcionális) – helyette lehet pirospaprika és valamilyen finom fűszer, vagy aszalt paradicsom
kb. 5 dkg reszelt sajt
2-3 ek zsemlemorzsa
1 löttyintésnyi fehérbor

A gombát alaposan megtisztítjuk, de nem pucoljuk meg.
A tönkök végét ha szükséges levágjuk és felaprítjuk.
A gombafejeket tepsibe rakosgatjuk, a tönköket tálba.
A tönköket sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az aprított fokhagymát, újhagyma zöldjét, sajtot, megloccsintjuk kevés fehérborral, pestoval.
Alaposan összekeverjük, majd kevés zsemlemorzsát szórunk hozzá és némi ételízesítőt, ami nálam só mentes.
Jól összekeverjük, majd a gombafejekbe kanalazzuk.
Ezek nekem nem tölthető gombafejek voltak, hanem sima kis fejű gombák. De nem zavart, sőt, nagyon finom falatkákat kaptam.

IMG_2865
Ahogy végeztünk a töltéssel, őröljünk rá még kevéske borsot és pici sóval is szórjuk még meg.
Locsoljuk meg bőven olívaolajjal – mindegyik gombára jusson.
IMG_2866Lefedtem alufóliával és 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütöttem őket.

Olyan fincsik voltaaaaaaaaaaaaaaaaaak! 🙂

Sült csirkecomb mellé ettük rizzsel.

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email