Aranytepsinél kutakodtam anno muffin ügyben, mikor ezt készítettem.

IMG_1561

Mi is nagyon szeretjük a muffinokat, de ezek most az óvónéninek készültek. 🙂

12 db-hoz:

25 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
10 dkg  tejcsoki
2 közepes tojás
15 dkg cukor
1 ek házi vaníliás cukor
15 dkg margarin
25 dkg görög joghurt

A sütőt előmelegítjük 170 fokra (légkeveréssel).
A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal.
A lisztet tálba öntjük, elkeverjük benne a sütőport, majd a darabolt csokit.

IMG_1565

Egy másik tálban a megolvasztott, kissé visszahűtött margarint elkeverjük a cukrokkal, tojásokkal, joghurttal.
Beleszórjuk a lisztes keveréket és csomómentes masszává keverjük.
Egyenletesen elosztjuk a kapszlikban a masszát, majd 170 fokon hőlégkeveréssel kb. 25 perc alatt megsütjük.

A formában hagyjuk kihűlni.

Készítettem rá habot. Ha jól rémlik krémsajtos hab volt, színezve.

100-120 gramm krémsajt
ízléstől függően porcukor
vanília aroma
3 dl habtejszín
ételfestékek

A krémsajtot szobahőmérsékletűre hagyjuk melegedni, majd a porcukorral alaposan kikeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a kettőt.
Ezt színezzük. Picit sárgára, majd amikor a muffinok tetejére nyomjuk a használt habzsákba ételfesték csíkokat húzunk mielőtt belekanalazzuk a habot.
Így kinyomva a krémet csíkozza majd a szélét itt-ott.

Erre mentek még egyszerű bagolykák.
Ezeket unidecből gyártiottam, de a házi fondant is tökéletes hozzá.

Így készülnek:

IMG_1550

IMG_1555

 

IMG_1554Imádtam őket! 🙂
Mindegyik cupcake tetejére ültettem egy-egy baglyot. 🙂

IMG_1575

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email