IMG_2168

Nagyon fincsi kiflicskék. Én simán szeretem, viszont apa a sós kifliért van oda, így vettem egy csomag dekor sót és sütöttem neki sós kifliket. 🙂

12 darab kiflihez:

90 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
10 dkg vaj

1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk.
A robotgép táljába tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet.
Jól kidagasztjuk, laza tésztát kell kapjunk.. Addig dagasszuk, amíg össze nem áll, és jó laza tésztát kapunk.
Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

IMG_2152

Ha megkelt 12 egyenlő részre osztjuk, levirgoljuk.

 

Lisztezett felületen egyenként ovális lapokká nyújtjuk őket, majd feltekerjük alulról felfelé haladva. Ahogy a tenyereinkkel sodorjuk, felfelé és egymástól el mozgassuk a kezünket a kifli két leendő csücske felé. IMG_2153

IMG_2154
Sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk őket (egy tepsire 6 kifli fér), lekenjük langyos tejjel és megszórjuk dekor sóval, köménymaggal vagy simán hagyjuk.
30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.IMG_2170

Finomságos szendvicseket készíthetünk belőle. 🙂

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email