• Szabadság miatt zárva!

Boszorkánypogácsa

IMG_2171Cukrász gyakorlaton készítettem ilyet először és ezidáig utoljára. Bár nem volt szorosan a tananyag része, elkészítettük és emlékeim szerint finom volt, így neki álltam magam is.


5 dkg dió (apróra darabolva)
1/2 citrom
12,5 dkg margarin (krémmargarin, pl. Rama)
7,5 dkg porcukor
22,5 dkg liszt
2 tojás
1 tojásfehérje a kenéshez
kb. 5 dkg lekvár

A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd beleütjük a tojásokat, hozzá reszeljük a citrom héját, majd végül a lisztet.
Nem túl ragacsos, formálható tésztát kell kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kis karikákat, majd mindegyik közepét tepsiig benyomkodjuk. (Csak a tészta ne lyukadjon ki.)
Egy tojásfehérjét villával kissé fellazítunk, majd körbe kenjük a kis korongokat és megszórjuk darált dióval.
170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük őket.
Ha kihűlt, baracklekvárral megtöltjük a mélyedéseket.

IMG_2174

A receptet itt letöltheted és kinyomtathatod:

Download

borítókép10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email