“Levágható” malacpersely (mert ez csak törve nyitható)

IMG_2267[1]
Látom a spórolós tippek nagyon bejönnek – nem csodálom. Érkezett kérdés, milyen a feltörős malacpersely és hol lehet kapni.
Elég ritkán lehet találni ilyen perselyt a boltok polcain. Főleg ajándéküzletekben, illetve ajándéktárgyakat is árusító virágosoknál lehet rábukkanni. Mi nagyon vigyázunk rájuk, mert ritkán kapható és amúgy sem telik meg egyik napról a másikra.

Tegnap megosztottam veletek az 53 hetes persely ötletét, most pedig jön a lyuk nélküli malac. 🙂

A perselyhez íme egy üres táblázat, amit kitölthettek kedvetek szerint és kinyomtathatjátok:



Download

 

Nekem eléggé nagy gondot tud jelenteni, hogy olykor rájárok a félretett konyhapénzre. Ennek kiküszöbölésére tökéletes ez a malac, mert ha egyszer feltöröd, nincs visszaút.

A perselyes spórolásnál nekem az vált be, hogy nincs szem előtt, mert hozzá tudok nyúlni, a malac viszont jó ha szem előtt van, mert mindig eszembe jut, hogy dobjak bele, viszont hozzá nyúlni nem tudok a megtakarításhoz.

 

3 méretben lehet kapni: kicsi, közepes és nagy malacka létezik. (Ebből a fajtából.)

IMG_2269[1]
A méretek miatt mutatom….

Nekünk már 3 malacunk volt. Egy közepes, egy nagy és ismét egy közepes.
Az első disznóvágáskor rácsaptunk egyet kalapáccsal és ketté tört a malac.
A másodiknál egy lyukat fúrt apa a popójára, de aztán nem foltoztuk vissza, hanem vettünk egy közepeset. 🙂

IMG_2268[1]
Ott hátul jött ki a megtakarításunk! 😀

Először beleraktunk mindent, amit éppen értünk. Aztán rájöttünk, hogy a sok felesleges apró (5,10,20 forintos) bár sok helyet foglal és előbb segít megtölteni a malacot, nem kifizetődő. Sok idő leszámolni, nagy súlyt nyomnak és sok idő berolnizni, aztán keresni kell helyet, ahol beváltják anélkül, hogy fizetni kelljen érte.

Így mostanra maradt a 100-astól nagyobb összegek gyűjtése, a kisebbeket a gyerekek kapják a kis perselyeikbe (abból vesznek maguknak játékot, vagy amit szeretnének – egy családi megbeszélés után eldöntjük közösen,de mindenképpen olyat veszünk belőle, amit szeretnének, hiszen az ő pénzük).

Szóval. Árukat tekintve ezek a malacot elég húzósak. A kicsit kapni itt nálunk közel 3000 Ft-ért, a nagyot meg 6 ezer körül. Megtölteni is sok idő, viszont cserébe nem tudsz belenyúlni és pénzt kivenni, tehát valóban spórolsz és a végén várakozással ülsz le a disznótorhoz. 🙂

A benne levő összeg egy egészséges tartaléknak is tökéletes, mert bármikor beüthet a krach… de akár egy szép nyaralás is kijöhet belőle, vagy egy új mosógép, esetleg új ruhák a családnak, vagy pár csekkre való… mindenkinek van hova tennie egy kis spórolt pénzt.

Gyors kereséssel találtam egy malacperselyt 550 Ft-ért itt:
http://tesztwebaruhaz.z-web.hu/index.php?p=termek&w=4&k=5&sz=0&id=6

És Szilveszterre is jól jön a malac a háznál. 😉

UPDATE: Aki agyagozik maga is elkészítheti a malacát.
http://www.agyagtanya.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=287&Itemid=324&lang=hu

Gyűjtögessetek amennyit csak tudtok!

borítókép10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email