Gyors, egyszerű, finom és még a 4. napon is puha! Kell ennél több? Ez egy igen egyszerű finomság, kiadós és variálható. Amikor 4. nap kóstoltam is majdnem olyan volt, mintha épp csak kihűlt volna. Elképesztő! Legközelebb esetleg egy kis meggyel megszórva, vagy valami öntettel leöntve készítem.

IMG_3072

2 bögre liszt (2,5 vagy 3 dl-es, mindegy, az arányok a lényegesek) 1 cs sütőpor 1 bögre darál mák 1 bögre cukor 1 bögre napraforgó olaj 1 bögre tej 3 tojás csipet só porcukor a tetejére

Mindent összekeverünk alaposan. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (32×23 cm) öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbát végzünk).
Kb. 30 perc alatt készen van. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Ennyi. Na? Elmondani hosszabb, mint elkészíteni.
IMG_3073

qr code

A receptet a Nosaltyn olvastam.
Print Friendly, PDF & Email