Rumos-csokis kekszek

IMG_2060
Idén nem bonbonokat vagy bejglit, hanem kekszeket sütöttünk az óvónénik és dajka nénik számára az oviba. Ez nem csak gyorsabban kivitelezhető, de gyerekekkel is elkészíthető.
Aznap itthon volt Petrám, így ő segített nekem kiszúrni a formákat.
Ezen kekszek receptje Pihe Kekszműhelyéből származik és nagyon finomak! 🙂

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
csipet só
2 ek holland kakaópor
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg étcsokoládé
1 tojás sárgája
4 ek rum

A csokit a szokott módon megolvasztjuk és visszahűtjük.
A lisztet a többi száraz anyaggal összekeverjük, majd hozzámorzsoljuk a hideg vajat.
Ehhez mehet hozzá az összes folyékony hozzávaló és sima tésztává gyúrjuk.
Gyúrás közben a margrain is picit puhul, ezért fóliába csomagoljuk a masszát és hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy visszadermedjen.
Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a kívánt formákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kiszúrt kekszeket és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük őket kb. 10-12 perc alatt.

IMG_2062
A jégkristály alakú kekszek felületét pici vízzel megkentem és ehető fehér csillámmal szórtam.

Citromos-kókuszos kekszekkel együtt kerültek dobozba, amiknek az ötlete szintén Pihétől van (már a kókuszos kekszeké). Igaz kis semmiségek, de annál nagyobb szeretettel adtuk a nevelőknek. 🙂
IMG_2056

 

Fogyasszátok egészséggel!

borítókép10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email