A ronda, de finom esete. Őszintén szólva én…vagyis mi jobban szeretjük keksszel, keksz szalámi formában, de így sem rossz. Sok puffasztott rizsem volt, fel kellett használni. 🙂
Teljesen őszintén szólva már sokszor nekifutottam ennek a receptnek, de az egyszerűnek tűnő süti nem akart sikerülni. Igaz pl. zsíros tejporom sosem volt itthon, csak zsírszegény. Elég sok alapanyag bánta már a próbálkozásaimat, amit bánok.
És nem is tudom, miért nem sikerült eddig elkészítenem, de most sikerült.
Hossó Anitát már régóta ismerem, ő az Ízemlékek blog írója. Neki a receptjét teszteltem. És ha már Laptopokonyha és Buza Sanyi, nekem is van ám egy receptvideóm, méghozzá a Csokoládés máktorta meggyszósszal és vanília fagyival. Nézzétek meg. Én nem nézem vissza, mert csak szörnyülködnék! 😀
1 rúdhoz – őzgerinc vagy püspökkenyér formához:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek zselatin
1 dl tej
10 dkg (zsíros) tejpor
10 dkg puffasztott rizs
A margarint a fele cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval kihabosítjuk.
A maradék cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk.
A cukrozott margarint a karamellához adjuk folyamatos kevergetés mellett, és addig melegítjük, míg az összes karamell visszaolvad. Folyamatosan kevergessük.
A hideg tejjel elkeverjük a zselatint, majd egy kis karamellás masszát adagolva hozzá (ne legyenek zselatincsomók), a felfőzött masszához adjuk, kicsit melegítjük. Ezután vissza kellett volna legalább langyosra hűteni, én azonban hozzá is szórtam a tejporral elkevert puffasztott rizst.
Alaposan összekeverjük, majd folpackkal bélelt formába egyengetjük.
Rékát azt hiszem megfertőztem! 😛
Szóval amit még ajánlanék, ha ilyen rúd sütit szeretnél készíteni, az a KEKSZ SZALÁMI:
Illetve a szinte már retro Albert kekszes süti, vagy Zebra süti, ki hogy ismeri: