Bögrés fánk

Hasonló az egérkéhez, bár életemben csupán egy alkalommal készítettem. Viszont a csokoládés golyók is így készülnek, csak miután kisültek kakaóporba forgatják őket.
Könnyű, finom, abbahagyhatatlan.

A mérőeszköz egy bögre, ami 2,5 dl.

2 púpos bögre liszt
2 tojás
1 csomag sütőpor
280 gr tejföl, vagy joghurt (nálam telföl)
2-3 evőkanál cukor

olaj a sütéshez

A hozzávalókat összekeverjük.
Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk.
A tészta magától fog megfordulni az olajban. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)

IMG_0750

IMG_0751

Lekvárral, vagy simán csak porcukorral szórva is nagyon finom! 😉

Egyéb fánkok a blogon:

Farsangi fánk

Amerikai fánkocskák

Nutellás muffin fánk sütőben sütve

Churros (mexikói fánk)

“Enyves ujjak”

Képviselőfánk

Profiterol

Cronut (krofánk)

Csatlakozz hozzám a Facebookon is!

ddddd

Forrás: Mindenegyben Blog

Print Friendly, PDF & Email