A rántott sajt készítése sokaknak okoz bosszúságot és valljuk be nem is egy kellemes elfoglaltság a panírozása. Viszont cserébe isteni finom!
Ezek a krokettek viszont ugyanazt az élményt nyújtják, de sokkal egyszerűbben kivitelezhetők.
Az egyetlen macerásabb pontja a sajt lereszelése.

IMG_0798

Ezen kívül némi kételyre adhat okot, hogy egy adag úgy elfogy, hogy fel sem tűnt, hogy megetted. 😉

30 dkg trappista sajt lereszelve
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
pici só
olaj a sütéshez

Összekeverjük a hozzávalókat, jó alaposan.
Olajat hevítünk.
Két tenyerünk közt golyókat formálunk a masszából, majd elhengereljük kissé, krokett formájúra. 16 db nagyjából egyforma krokettet kapunk ekkora adagból.

IMG_0791
Forró olajba tesszük őket egymástól távolabb, ne tapadjanak össze.

IMG_0792
Aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

Nemhogy nem kezd folyni a sajt sütés közben, de nagyon finom lesz.
Akár köretnek, akár főzelék feltétnek, akár valamilyen mártogatóssal parti falatkának tökéletes!

IMG_0796

IMG_0799

Szóval ez egy olyan recept, ami pár hete, hónapja végig söpört az interneten, de akkor nem álltam be az elkészítők sorába. Most egy olyan embernél találtam rá, akinél akkor nem láttam és nem kapcsoltam össze a kettőt. Aztán kiderült, hogy már sokan elkészítették, ám a recept azonossága csak most esett le. Hiába, ha valami jó, az jó! 😛 A kiindulópont akkor is számomra PETRA.

Csatlakozz hozzám a Facebookon is még több finomságért!
ddddd

Print Friendly, PDF & Email