Sült paprikaSült paprikát készíteni nem ördöngösség és nagyon finom csemege!

Most a kápia paprika féláron volt kapható az egyik nagy áruházlánc üzleteiben.
Mondjuk a 250 ft sem annyira baráti még, de kaptam az alkalmon és be is pakoltam két kilónyit csupán a kosárba.

A paprikákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és kicsumázzuk. És félbevágtam őket és a magokat is eltávolítottam.
Ezután a vágott felükkel lefelé sütőpapírral borított tepsire tettem őket és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem, míg a héjuk kissé megfeketedik, illetve elválik könnyen a hústól a húsa pedig puha lesz.
Ekkor hagyjuk kicsit hűlni és lehúzzuk a héjukat.
Nagyon cukik és ínycsiklandozók így is.
A nagyobb paprikákat egyben fektettem egy kis műanyag dobozba és felöntöttem olívaolajjal. Természetesen meg kell várni, hogy kihűljenek.
Be is költöztek a hűtőbe.

IMG_0727

A többi paprikát feltekertem és a kis hengereket csattos üvegbe állítottam.
Tettem közéjük két gerezd tisztított fokhagymát, vágtam bele pár kocka feta sajtot, borssal szórtam és felöntöttem olíva olajjal.
Került bele pár levél rozmaring is.
Jól lezártam és szintén ment a hűtőbe .

IMG_0729

Ebből a finom, ízes paprikából került pépesítve a bolognai alapba a fűszeres palacsintatekercseknél.

Innentől fogva a felhasználásukat tekintve határ a csillagos ég!

Nem csak a szemet gyönyörködteti….

Csatlakozzatok hozzám a Facebookon is! 🙂

ddddd

Print Friendly, PDF & Email