IMG_0498

Egy nagyon finom tortakrém, saját kútfő alapján.

Annyi receptet megnéztem, de egyik sem tetszett igazán. Elkészítettem hát  a magam verzióját és jól tettem, mert szerintem nagyon finom lett!

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1/2 vanília rúd magjai (opcionális)
20 dkg cukor
2 dl habtejszín

15-20 dkg margarin
1 ek porcukor

plusz tejkaramella darabkák

A pudingport elkészítjük a szokott módon a 3 dl tejjel és a vanília magokkal.
Csak cukrot ne tegyünk bele, mert a karamell elég édes lesz.
Ha kész a pudingunk, fedjük le folpackkal és hűtsük ki.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd lassan folyassuk hozzá a tejszínt és keverjük simára.
Zárjuk el és hűtsük ki.
Ha minden kihűlt, akkor a margarint keverjük ki a porcukorral, majd keverjük hozzá a pudingot és végül a karamellát.

IMG_0491

Feltuningolhatjuk tejkaramella darabkákkal. Nagyon finom lesz!
Mindenképpen érdemes plusz elkészíteni, megéri!

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂

ddddd

Print Friendly, PDF & Email