Elsőre furcsa lehet, de megéri kipróbálni!

995967_591440770898711_1353355714_n

Mautner Zsófi készített ilyet anno csak az nem cukkinis volt. Kevesebb cukorral készítettem, mert egyébként a cukor édessége minden mást elnyom.
Kipróbáltuk tárcsán sült natúr tarjához és nagyon jól feldobta!

1185917_591440610898727_1179405664_n

40 dkg sárgarépa tisztítva, közepesre reszelve
15 dkg cukkini tisztítva, felkockázva
15-20 dkg 2:1-es befőzőcukor
1 citrom héja és leve
1 narancs héja és leve
1 kávéskanál koriander mag őrölve
1 rúd fahéj
3 dl víz

A vizet lábasba öntjük, és hozzáadjuk a befőzőcukrot, a citrom és a narancs kifacsart levét, valamint a lereszelt héját.
Összeforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, néhány percig főzzük, közben szükség szerint lehabozzuk.
Hozzáadjuk a fahéj rudat és az őrölt koriandert.
A sárgarépát és a cukkinit a cukorszirupba tesszük, majd alacsony hőfokon, kb. egy órán keresztül főzzük.
Amikor a sárgarépa teljesen megpuhult, eltávolítjuk a fahéj rudat, majd a zöldséget botmixerrel simára pürésítjük a sziruppal együtt, majd még további, kb. 10 percig főzzük.
Üvegbe töltjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk.

 

Még több képet találsz az elkészítéséről ebben a Facebook albumban!

Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
ddddd

Print Friendly, PDF & Email