1012167_560998710609584_600162031_nImádjuk a fagyikat, elkészíteni is szeretem, pláne mióta megvan Fuxi, a jeges masina. 🙂

Nagyon is jól megvoltam fagyi gép nélkül, de azért mégiscsak jó, hogy van. Mióta abban készül a fagyi, esélytelen, hogy jégkristályos legyen. Könnyen adagolható és nagyon selymes az állaga.

Ez a karamell fagyi még tavaly készült, gép nélkül, tehát bátran fogj hozzá. Elkészítheted magában is, vagy ha halmozni szeretnéd az élvezeteket, készíthetsz hozzá tejkaramellát is és felaprítva bele is keverheted a masszába. Nagyon nagyon nagyon finom lesz, lenyűgözöd vele a családot, az fix!

Hozzávalók:
4 dl habtejszín
1 dl tej
70 g barna cukor
5 tojássárgája
fél kávéskanál só

Habverővel fehéredésig verjük a tojássárgákat.
Lábasban megolvasztjuk a cukrot, óvatosan felöntjük a tejszínnel és a tejjel, hozzáadjuk a sót, majd forrásig hevítjük.
Apránként adagolva és folyamatosan kevergetve a felvert tojássárgához öntjük a karamelles alapot.
Visszaöntjük a lábasba és lassú tűzön folyamatosan keverve, besűrítjük a fagylalt alapot.
Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, mert kicsapódhat a tojás.
Szobahőmérsékletre hűtjük, majd műanyag dobozba téve fagyasztóba tesszük.
3 órán keresztül fél óránként keverjük át, majd amikor még nem darabos, de már nem is olyan folyós tegyük bele a felaprított tejkaramellát. 🙂

A tejkaramella receptje ITT megtalálható!

Ezt készítettem, de a felét megettük, a másik felét aprítottam csak…bőven elég volt. 🙂 (Akkor kevertem bele, mikor már félig megfagyott a krém.)

5767_560998820609573_331017641_n

Még több fagyi receptet találsz a blogon, válogass kedvedre:

CSOKOLÁDÉ

VANÍLIA

ŐSZIBARACK

CITROM

GÖRÖGDINNYE

SZEDER

GRILLÁZS

NARANCS

EPER

Ha tetszett ez a hűsítő bejegyzés, csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂

facebook kép
A karamell fagyi receptje a Citromhab blogról származik, sokfélét elolvastam, ez volt szimpi. 🙂

Print Friendly, PDF & Email