IMG_9271

Szabadnapra itt a fagyi, napsütésben nyalni tuti! 🙂
Tavasz van, közeleg a nyár, elindult a fagyi szezon és fagyi gépem még mindig nincsen. De mit nekem ez a kis hiányosság, akármilyen fagyikát elkészítek nélküle is. Persze nyilván krémesebb, selymesebb lenne géppel készítve egyik-másik, kivetnivaló még sincs egyik eddig készített fagylaltomban sem.

Rengeteg fagyasztott cseresznyém van még és ki kellene szezon előtt üríteni a fagyókat, így egy részéből fagyi készült. Jó, tudom, ebben a formában is a fagyasztóban foglal helyet, de gyorsabban elfogy így, mint szemenként. 🙂

Maga a recept egyáltalán nem bonyolult!

350 gramm cseresznye magozva
100 gramm porcukor
kb. 2 dl tejföl
2,5 dl félig habbá vert tejszín

Szóval a cseresznyét megszórjuk a porcukorral, hagyjuk elolvadni.
Aztán a tejföllel elkeverjük, botmixerrel pürésítjük.
Majd összeforgatjuk a félig habbá vert tejszínnel és műanyag dobozba téve lefagyasztjuk.
Keverjük át alaposan fél óránként, különben kicsit jégkristályos lehet (nekem az volt, mert tojtam átkeverni, de engem nem zavart).

IMG_9274
Ha másféle fagyira vágysz, szolgálhatok még pár ízzel.
Készült nekik egy külön menüpont, amit a blog tetején a fejléc kép alatt mindig megtaláltok: FAGYIZZUNK! címmel.

Nyaljuk a fagylaltot, A mézesmadzag elfogyott…….dehogy fogyott, jön majd még! 🙂

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! 😉
szarvasos face fejléc

Print Friendly, PDF & Email