Csak úgy. A következő beszélgetés zajlott le köztünk a minap:
Petra: Csinálsz nekem is egy tortát?
Én: Hát persze.
Réka: Nekem is!
Petra: Neked nem.
Én: Dehogynem, Neki is készítek!

IMG_8656

Minden tortámat megdicsérik. Olyan édesen tudnak neki örülni! Mindig mondja Petrám, hogy biztos nagyon fog örülni neki a kisfiú/kislány/néni, stb. És ez annyira jól esik!

IMG_8651Összességében egy 5 tojásos olajos piskótát kevertem be. Egy tepsire tettem egy 19 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformát, illetve egy 16 cm-re állított sütőkeretet. Ezekbe feleztem el a tésztát és 180 fokon készre sütöttem, majd hagytam kihűlni. Gyönyörű piskótákat kaptam. Töltés előtt szeleteltem fel őket, minimum 4 lapra.

IMG_8652

Vannak hibáik (a tortáknak), nem is kevés. A maradék burkolóval dolgoztam, amilyen színek voltak. De fél nap alatt két torta….nem is csoda, ha apróbb hibásak. Észre sem fogják venni!
Egyik trüffelkrémes (beolvasztottam végre a mikulásokat), másik tejszínes túrós (ez a krém, csak fél adag).
Ja és azért ilyenek, mert a Kínából szervált cuccokat próbálgattam még mindig!

De szeretettel készültek!!!!!!Ja, a gombosnak van egy sztorija. A színkombináció magyarázata: történt egy napon, hogy valami okból kifolyólag 3 mosogatószivacs állt egymás tetején a mosogató mellett. Este ránéztem és beleszerettem: pink, kék és sárga. Olyan csajos trió! Na ez lett a gombos torta színvilága…

IMG_8659

IMG_8660

Már csak főznöm kellene és vasalnom! 🙂

Még több tortát itt találsz.

Csatlakozz hozzám a Facebookon is!

facer

Print Friendly, PDF & Email