Az édességek új dimenzióba való helyezése szülhette ezt a …hááááááááááááááááát….mondjuk úgy: édességet. 🙂
Ahogy meghallod a nevét egyszerűen vagy elkezdesz szakadni a röhögéstől, mert átverést gyanítasz, vagy egyből lehülyézed azt aki ezt kiejtette a száján, és nézel bambán, honnan is jönnek neki ilyenek.
Aztán kipróbálod és magad is rácsodálkozol: FINOM!

Apával egyöntetűen megállapítottuk, hogy ez bizony FINOM!

IMG_8379És miért is csodálkoznánk, hogy valakinek a fejéből kipattant ennek az ötlete, amikor a gourmanok gulyásleves fagyit esznek meg mit tudom én. 🙂
Az édes dolgok sóssal való párosítása bizony nem új keletű (én pl. imádom a csokiba mártott sós ropit, vagy az egyébként fűszeres édesburgonya krémlevest zöld dió feltéttel) na de, hogy valaki az édeset kimondottan szalonnával párosítsa… na az nem tudom, milyen gyökerekkel rendelkezik.

Elkészítése egyébként roppant egyszerű, de a szkeptikusoknak képekkel illusztrálom a folyamatot, bizony tényleg megcsináltam és 1 perc alatt be is toltuk pociba!

Kezdésnek végy egy csomag bacon szalonnát. Én premium bacont vettem (Az nagyon finom!), de csak olyat kaptam, amiben csupán 6 db volt, de úgyis csak hárommal mertem kísérletezni első körben.
Tehát a bacont száraz serpenyőben mindkét oldalán süsd meg.

IMG_8372

Papírtörlővel itasd le a felesleges zsírt és hagyd kihűlni.

IMG_8373Igyekezz a családtagok kezére csapkodni, hogy ne falják fel a csokizásra váró példányokat, mert a legtöbb korgó gyomrú húsevő egyén bizony a szalonna sült illatára belibeg a konyhába.

Olvassz meg egy kevés étcsokit. 3 baconhöz elég szerintem 100 gramm csoki.
Olyan 65-70 grammot olvassz meg, majd a gőzről levéve a maradék 30-35 grammot keverd el benne teljesen simára.
Jó ha temperálod, mindegy, hogy beoltós módszerrel, vagy hagyományos temperálással teszed.
Ha ropog a csoki a szalonnán…hmmm….
Ahogy kész a csoki és a bacon is kihűlt, megmártod benne, majd kiemelve sütőpapírra teszed.

IMG_8374

IMG_8375

Tedd a csokizott fincsiséget a hűtőbe, míg megdermed a csoki, aztán tálalhatod is.

Varrtam neki guszta kis sütőpapír zacsit! 😉

 

IMG_8378Még mindig kételkedtek abban, hogy finom!?
Én erre csak azt tudom mondani, hogy tudom ez egy megosztó édesség már első hallásra is. Viszont aki szereti az édes-sós párosítást, az tesztelje le egy csíkkal. Az nem nagy befektetés.

IMG_8384Vendégvárónak is beadagolnám egyszer…kíváncsi lennék a reakciókra, kinél mit vált ki. És már van is egy tervem erre nézve. 😉
Kalandra fel fiúk-lányok, tessék megismerni új ízeket! 🙂

Print Friendly, PDF & Email