IMG_7760

Ez a zserbó a cukrász gyakorlatos receptből készült. Neki álltam, hogy lesüssem azokat, amiket nem sütöttem gyakorlaton és amint kisült a zserbó szembesültem vele, hogy nem is vizsga tétel. 😛

Egyébként nem rossz, de van nekem régóta egy zserbó receptem, ami szerintem ennél százszor jobb, de egyszer megéri ezt is kipróbálni, hátha. 🙂

1/2 kg liszt
20 dkg margarin
2,5 dl tej
8 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2 db tojássárgája
1 dkg sütőpor
1/2 dkg só
vaníliás cukor, citromhéj

Töltelék (szerintem nagyon sok, fele is elég)
40 dkg darált dió
25 dkg porcukor
van. cukor, fahéj, citromhéj
baracklekvár

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, tejben felfuttatjuk az élesztőt és elkészítjük a tésztát.
3 vagy 4 laposnak készíthetjük.
Kinyújtjuk a lapokat, rummal ízesített lekvárral megkenjük, rá szórjuk a diós tölteléket – annyit ami nem pereg le róla.
Rá a másik lap, stb., míg el nem fogy.
Legfelső lapon át az egészet teljesen átszúrjuk a tepsiig pár helyen.
Picit pihen, majd 180 fokon megsütjük.
Sütés után megfordítjuk és így az alját csokizzuk.
(Alul-felül legyen aranybarna a tészta. Ha az alja nem barna, akkor süssük még kicsit megfordítva.)

A tetejére én tükörmázat melegítettem és azzal húztam át. Mondjuk ez sem erre lett kitalálva… 😀
Na mindegy, ez egy ilyen zserbó lett. 😀

Print Friendly, PDF & Email