563801_481417361901053_487454918_n

Amikor gesztenyét szedünk vagy vásárolunk figyeljünk oda, hogy érett legyen, ugyanakkor ne legyen puha, mikor megnyomjuk.
Én nagyon sokáig nem szerettem, de erre is – mint sok másra – igaz, hogy párom megszerettette velem.

Annak idején mikor összeköltöztünk egyszer vettünk, akkor párom megfőzte, de emlékszem meg sem kóstoltam, ő meg valamit elszúrhatott, mert neki se nagyon jött be, pedig ő imádta már akkor is. 🙂

Aztán ahogy megszületett Petra vettünk egy kis adagot és megsütöttem. Jól utána olvastam, végül úgy döntöttem lesz ami lesz, úgy készítem, ahogy gondolom.

Így:

Mossuk meg alaposan a gesztenyéket, majd áztassuk be legalább negyed órára (van, aki 2-3 órára is beáztatja).
Ezután a domború feleit X alakban vágjuk be és sütőpapírral bélelt tepsire tegyük őket.
250 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A sütési idő nagyban függ a sütőtől, akkor jó, ha a héja szétnyílik és könnyen le tudjuk szedni.

 

Aztán vettem még egy kis adagot (ez tavaly volt), meg akartam sütni, be is vagdostam, minden, de elkezdtek szétrobbanni a sütőben. 😀 Úszott a sütőm a gesztenye trutyiban, úgyhogy azóta nem sütöttem….. 😀 Nomeg azért, mert szedni nem tudtunk, mert nem volt hol, venni meg nem vettünk, mert baromi drága mostanság. 🙂 Amikor pedig megvettem volna, puha volt a tecsóban. 😉

 

További képek a Facebookon a Sült gesztenye című albumban.

Print Friendly, PDF & Email