Gofri fehér csokoládés tejszínnel, gyümölcsökkel

Este 7 óra és komoly elvonási tüneteket produkálok, hogy ma még nem sütöttem.
Bár a mai izgalom megvolt (és elég is volt bőven), ugyanis a vasárnap hajnali 4,4-es erősségű földrengés 3., 3,2-es utórengése rázta meg a környéket. Ilyenkor ha meghallom a morajlást, elkap a félelem. Elkezdek remegni. Ma komolyan azt hittem, hogy le kell döntenem egy felest, hogy megnyugodjak. Tudom, másfelé viszonylag gyakoriak a földmozgások, de felén nem. Tavaly volt kettő, idén (érezhető) utórengésestül már 3 és egyre erősebb rengés. Nekünk ez bőven elég okot szolgáltat arra, hogy menekülési tervet készítsünk, hogyan mentsük a gyerekeket ha baj van.

Na hagyjuk is, evezzünk át édesebb vizekre. Bűnözzünk este 6 után frissen készített narancsos gofrival, koronázzuk meg kevéske fehér csokoládés tejszínhabbal és szórjuk meg szép gyümölcsökkel. Aki diétázik forduljon el gyorsan!

Bögrés recept, úgyhogy egyszerűen kimérhetünk mindent, pikk-pakk kész az egész és nagyon finom!

Hozzávalók 20 darab gofrihoz:
1 és 3/4 csésze liszt
2 tk sütőpor
3 tk cukor
1/2 tk só
3 tojás
1/3 csésze olaj
1 és 1/2 csésze tej
1 zacskó (10 gramm házi) vaníliás cukor
1/2 narancs reszelt héja (vagy citromé)

2 dl habtejszín
10 dkg fehér csokoládé

Ha pikánsabbá szeretnénk legyen narancs helyett citrom héj és vaníliás cukor helyett ibolyás cukor.

Először is a tojások fehérjét 1 teáskanál cukorral felverjük kemény habbá.
A sárgáit a vaníliás cukorral és a 2 tk cukorral kissé felverjük, majd beleöntjük az olajat, a tejet és ezek után apránként a sütőporral és sóval elkevert lisztet.

Készül a gofriLegvégül belekeverjük több fázisban a kemény fehérje habot. Forgassuk a hablapáttal össze szépen az egészet.
Közben a gofri sütőt melegítsük elő.

Tojáshab a sárgájás masszáhozA tészta maga olajos, így akinek jó minőségű sütője van, nem kell külön olajoznia azt. Én azonban egy ecsettel inkább minden egyes gofri kisütése előtt végig kenem alul-felül olajjal a sütőt. Biztos ami tuti.
10 turnusban tudjuk kisütni a masszát, 20 db gofrit kapunk a végére.
Mindezt a következőképpen: 1-1 evőkanálnyi masszát merek a sütő mindkét felére és míg a zöld lámpa el nem oltódik sütöm.

Ha kihűlnek, tálaljuk. Szoktam hozzá gyümölcsös tejszínhabot készíteni.
Nagyon egyszerűen olvasztok ki a kívánt gyümölcsből 1-2 marékkal, cukorral kicsit felfőzöm, majd átpasszírozom. Ha kihűlt, a felvert tejszínhez keverem. A málnás tejszín….hmmmm…..az mennyei.

Na de most fehér csokoládés tejszínnel készült. A fehér csokoládét megolvasztjuk és hagyjuk hűlni.
A tejszínt (most a legjobb, ha növényi tejszínt használunk) felverjük, majd amikor már kemény, belekanalazzuk a fehér csokoládét.
Jól összekeverjük és ezzel koronázzuk meg a gofrikat.
Díszítésképpen gyümölcsökkel szórhatjuk, sőt, étcsokoládéval csíkozhatjuk is.
Nem csak guszta lesz, hanem finom is.

Falnád?

Egy kis szeder, egy kis ribizli, némi narancs, nagyon jól passzolnak a finom, fehér csokoládés tejszínnel és a narancsos gofrival.
Én velvet fehér csokoládét használtam. Callebaut. Fantasztikusan finom, selymes, lágy csokoládé, nagyon merem ajánlani figyelmetekbe!

GofriMaga a recept brutálisan egyszerű, gyors,és  nagyon finom, könnyed, nem fojtós gofrikat kapunk végeredményül. Annyira finom íze van önmagában is, hogy a lányok csak úgy tolták befelé.

GofriAmellett, hogy némiképp csillapítottam a sütögetési kényszeremet és a kilóknak is adtam az esti nasizással kellemes emlékeket is felidéztem, mint minden gofri sütéskor.
Amikor még csak 8-9 éves forma lehettem mindig Hajdúszoboszlón nyaraltunk, mert ott volt nyaralónk. Nagyon szerettem. A strandon mindig eper- vagy málnahabos gofrit ettünk a nagynénémmel (aki megjegyzem csupán 1 és 1/2 évvel idősebb tőlem, szóval egy korosztály vagyunk). Annyira szerettem! Azóta az a gofris már nem üzemel a strandon, de mikor elmentünk párommal nyaralni, nosztalgiáztam egy sort. Kellemes, édes emlékek ezek.

GofriEzek után nincs más hátra, minthogy jó nassolást kívánjak és földrengés mentes szép estét/napot Mindenkinek!

Print Friendly, PDF & Email