IMG_7678Ennél egyszerűbb, könnyebb, gyorsabb és finomabb pogácsa talán nem is létezik! 🙂
Na jó, a finomabb résznél azért tudnám említeni a medvehagymás pogácsát, de ha a gyorsaság és a könnyedség számít, ez a nyerő! 🙂

Na de mivel annyian kérték a receptet a Facebookon, miután feltettem a képet, ezért most soron kívül megosztom Veletek ezt is. 🙂
Közel két tepsivel lett és a legkisebb szaggatómmal szaggattam, ami olyan 2-2,5 cm átmérőjű. 🙂 Kis falatkák lettek. És istenien puhák!

30 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
1 kis pohár tejföl (kb. 120 gramm)
1 kk só

A hozzávalókat összedolgozzuk.
A tésztát kb. 1 cm-re , téglalap alakúra nyújtjuk, majd duplán hajtjuk.
4 órát álljon a hűtőben vagy úgy 1-2 órát a fagyasztóban.
Utána megint kinyújtjuk 1 cm-re.
Tojássárgájával megkenjük a kiszaggatott pogácsákat.
Tetejére ízlés szerint magokat, vagy sajtot szórunk.
Előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 percig sütjük.

 

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! :)
borítókép

Print Friendly, PDF & Email