IMG_7602

Hogy telt a tegnap este? 😛
Nekem nyugodtan, a csajaimmal.

Január elsejére ütős kis receptet hoztam. Kutyaharapást szőrével avagy folytatódjon a buli…….íme itt egy tuti likőr, melynek elkészítése csupán 6 hónap. Ha júniusban elkezded, jövő szilveszterkor már ezzel köszöntheted az új évet! 😀 😉

És igen! Ennek a likőrnek az elkészítését ha jól emlékszem június környékén tudjátok elkezdeni,aztán elvileg december elejére lesz tökéletes, fogyasztható…Nos nálunk addigra már alig maradt 7 dl belőle mostanra. 😀

Nagyon finom, igaz hosszadalmas folyamat eredménye lesz az ízes nedű, de mindenképpen megéri pepecselni vele. Annyit érdemes még tudni, hogy mint a medvehagyma, ez is frankón nyomot hagy a befőttes üvegben. Tudod, hiába mosod el 6000x az üveget jóóó mosószeres vízzel, még mindig érzed az illatát…Szóval érdemes azzal számolnod, hogy azon üvegekbe egy év múlva is zöld dió likőrt fogsz készíteni! 😉

3 liter szilvapálinka (de még jobb ha van borpárlatunk)
35 deka negyedelt zöld dió (még lágy, nem kezdett még csontosodni a héja)
35 dkg kristálycukor
2 egész fahéj
kb. 10 szegfűszeg

A negyedelt diót (amit előzőleg alaposan megmostunk és tűszúrással ellenőriztük, nem kemény-e már) egy öt literes zárható üvegbe tegyük.
Öntsük fel a pálinkával, zárjuk jól le az üveget és napon hagyjuk állni 3 héten át.
Ezután mehet bele a cukor és a fűszerek.
Ismét jól zárjuk le, és újabb három hétig hagyjuk állni. Naponta rázzuk fel.
Ha a cukor elolvadt, papíron szűrjük át és tegyük jól záródó üvegekbe.
A negyedekbe vágott diókat kiválogatva tegyük befőttesüvegbe és engedjük fel a likőrrel.
A vendégeket egy-egy negyed diót a likőrbe téve kínáljuk.

Borpárlatból még zamatosabb likőrt készíthetünk!

További likőrök a blogon:

Baileys

Csokoládé likőr

Tojáslikőr

Tojáslikőr 2.

Sült alma likőr

Krémpuncs

Citrom/lime krémlikőr

További képeket a Facebookon a Zöld dió likőr albumban találsz.