IMG_6717Az én nagyobbik lányom tegnap, azaz 17.-én töltötte be a 4. életévét! 🙂
El sem hiszem, hogy már ekkora, szinte előttem van, ahogy megláttam a teszten a két csíkocskát majdnem 5 évvel ezelőtt! Elképesztő, hogy rohan az idő!

Az első tortája nem volt nagy szám, hiszen közöm nem volt a tortagyártáshoz! 😛 Megmutatni szerencsére már nem tudom, mert digitálisan nincs meg, csupán a fotóalbumában néztük meg tegnap. 🙂 A második szülinapi tortájáról azért nincsen kép, mert abban az időszakban nem igazán voltam már szalonképes 9 hónapos várandósan Rékával. Akkor egy gyors és laza szülinapozás volt.

A harmadik születésnapjára a kis barátját formáltam meg gabonamasszából, ez volt a macós torta. Nagyon büszke voltam magamra, Petrának pedig nagyon tetszett az ehető macija! 🙂
Imádtam!Idén Micimackós tortát kért. Már hetekkel a születésnapja előtt pontosan elmondta, milyen tortát szeretne. És rendre meg is kérdezte naponta/kétnaponta, hogy vajon miért is nem csinálom már meg neki szülinapjára a Micimackós tortát!? Miért is? Persze még nem tudja, mikor is van az ő szülinapja.

Hála a jó égnek az a hétvégém, maga volt a káosz. Muszáj voltam előre dolgozni, így a Micimackót is előre, már csütörtökön elkészítettem.

Az alapja a kókuszgolyó masszája, egészen pontosan a keksz szalámi massza csak teljesen darált kekszből készült.

Megformáltam belőle a Mackó formáját…amihez nekem ugye semmi képzelőerőm nincs, úgyhogy igyekeztem legalább hasonlót kihozni az egészből. 😀 Ezután leburkoltam házi fondánnal, majd lefestettem.  Természetesen nem sikerült a színeket eltalálni, de nem volt mit tenni, az idő sürgetett. Sajnos maradék fondánból dolgoztam, és mivel nem a megszokott, finomra darált, jó minőségű porcukorból készült, ezért eléggé tört, akármit csináltam vele. Szerencsére ritkán fordul elő, hogy nem sikerül szépre, jóra gyúrnom a fondánt, de most a Micimackónál nem volt mit tenni, felhasználtam. Persze szerencsére a lányomnak mit sem vont ez le a torta élvezeti értékéből. 😉 Az egész Micimackót egy külön kartonra tettem, amit aztán a körvonal mentén szépen körbe levágtam. Azért lett külön kartonra készítve, mert a súlya végett féltem besüllyed a tortába. Ezért alátámasztottam hurkapálcákkal, de erről később.

Pénteken kisütöttem a piskótákat (merthogy kétféle kellett, egy torta itthonra, egy torta hétfőre az oviba), aztán felutaztam Pestre, a gyerekek pedig apával utaztak a mamáékhoz. Úgy volt, hogy szombaton egész nap, reggeltől estig cukrász gyakorlatom lesz, aztán közbe jött a nyeremény Mindmegette főzés, így mint utóbb kiderült ugrott a gyakorlat. A lényeg, hogy egész szombaton Pesten voltam. Estére értem haza, amikor is előkészítettem másnapra a krémet, mert annak ugye hűlnie kellett.

Kókuszos vaníliakrémmel töltöttem a tortát.
Először is sütöttem egy 3 tojásos kakaós piskótát egy 24 cm-es formában. Ez szépen kihűlt és celofánba szorosan becsomagolva el is állt vasárnapig. A krém vaníliakrém, csak mikor már a kikevert margarinnal is össze lett forgatva, belekevertem még 150 gramm kókuszreszeléket.

A piskótát 3 szeletre vágtam, majd a tortakartonra tettem a felső lapot és köré tesszük a tortakarikát. Így a legkönnyebb tölteni.
Megtöltjük a krémmel, majd körbe is bevonjuk vele. Ekkor úgy döntöttem, hogy mivel nem szereti a cukormázat, ezért simán így hagyom. Volt viszont a szekrényben kétféle színes díszítő cukorka csomag, amire már nagyon fájt a ki’csaj foga, ezért úgy döntöttem azzal panírozom az oldalát. 🙂
Szóval fogtam a nonpareille-t és az oldalára simogattam óvatosan. A tetejére úgy szerettem volna feltenni a Micimackót, mintha a felhőkön pihenne és épp beugrott, hogy bakker nekem van vattacukor készítő masinám! 😀 Elő is szedtem. Csak abba nem gondoltam bele, hogy sajna simán a krémen bizony el fog olvadni a cukor.

Szóval hurkapálcát vágtam olyan hosszúságú kis darabokra, amilyen a torta magassága. Összesen 5 darabot. Ezeket beleszúrtam a tortába, oda, ahová a Micimackót szántam rakni. Mindezek után ráfeküdt a maci is.
Készítettem vadmálnás (kék) vattacukrot és rátettem a tortára. A maci köré persze. Tök jól is nézett ki. Aztán betettem a hűtőbe, megjöttek a csajok, kivettem a tortát, hogy előkészülök és a cukor elolvadt. Tanulság: tényleg csak tálalás előtt tegyük rá a vattacukrot, mert elolvad. 🙂 Na, gyorsan gyártottam újat, letettem neki a kis asztalra az ajándékával és a kölyök pezsgővel, beleszúrtam (nem szoktam pedig) egy 4-es számgyertyát és vártam. A drágám, meglátta és percekig ölelt. Ezek azok a pillanatok, amikért megéri akár éjjel is szenvedni, hogy elkészüljön amit szeretne a gyerek. Annyira megható volt, olyan jól esett, úgy örültem, hogy tetszik neki! Elfújta a gyertyát, kibontotta az ajándékokat, majd szépen leültek a hugival és betoltak 1-1 szeletet a tortából. 🙂

Imádtam!

Aztán ahogy ezen túl voltunk kezdtem a másik tortát, a Minnie egeret, amit az oviba vittünk. 🙂

Úgy szeretem, hogy így örülnek annak, amikor elkészítem azt, amit kérnek. Réka még nem tud nagyon nagy igényeket támasztani a tortájával kapcsolatban, így neki kicsit egyszerűbb dolgom lesz 29.-ére, de persze igyekszem Neki is szép tortát kreálni. 🙂

Boldog születésnapot az én nagy lányomnak! <3

További képeket a Facebookon A nagylányom 4 éves lett című albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email