A párom szakember. Víz-, gáz-, fűtésszerelő, saját vállalkozással, de más főállással. Szereti és érti is természetesen amit csinál!

Mióta végzett a suliban azóta szeretne mesterré válni. 5 éve van saját vállalkozása és idén eljött az idő – megvan a szakmában igazolhatóan ledolgozott minimum 5 év – elkezdhette a képzést. Kicsivel több mint fél év leforgása alatt október 16-án sok sikeres vizsga után átvehette a mesterlevelét, amire nem csak ő, hanem én is nagyon büszke vagyok! 🙂

IMG_6344Első blikkre azt hittem ugyanolyan színű a nyelvvizsga bizonyítványom, hát oda állítottam elé. Aztán le is vettem rögtön. Nem a színek különbözősége miatt….akinek van nyelvvizsga bizonyítványa, az átlátja az arányokat, akinek nincs, annak mondom: a mesterlevél majdnem két A4-es lapnyi méretű. Cseppet picinek éreztem magam. 😀

Persze az “értékes” része pici és külön lapon van. 😉

Na szóval ebből az alkalomból szerettem volna készíteni valamit a páromnak, mire hazaér Pestről. Sok választásom nem volt, korlátozott alapanyagom volt itthon, így a gyorsan kivitelezhető muffin mellett döntöttem.

Lényegében sima alap muffinokat készítettem, 6 db-ot és a tetejére kentem némi mogyorókrémet, amire aztán rásimítottam egy kis kilapított csokigyurmát.
Azért a mester felirat nem maradhatott el. Persze mindemellé behűtöttem egy üveg pezsgőt is. 😉

IMG_6260

Az alap muffin receptje 6 db-ra:
75 g vaj
75 g porcukor
1 db tojás
75 g liszt
4 g sütőpor
20 ml tej

Kibéleljük a muffin sütőnket kapszlival. Én azt tanácsolom, hogy a kapszlink magas falú legyen, úgy lesznek szépek a muffinok.
200 fokra előmelegítjük a sütőt (légkeverés).
A vajat a porcukorral kihabosítjuk.
Egyesével beleütjük a tojásokat, alaposan elkeverjük.
A sütőporral elvegyített lisztet is bele keverjük a vajas alapba, majd a legvégén a tejjel simára keverjük.
Ezt a masszát adagoljuk a kapszlikba és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A csokigyurma receptjét ITT találod.

IMG_6247

A plasztik csokit kinyújtottam, kiszaggattam (akkora kiszúróval, amekkora átmérőjűek a muffinok teteje), rátettem a mogyorókrémre és fogpiszkálóval a hullámokat kilyukasztottam körbe. A süteménydíszítés magazinhoz pedig voltak betűkiszúrók, azokat nyomtam a csokiba, a nyomuk frissen nem volt túl szép (mert a csoki még fénylett), ezért kis lüszter porral átkentem a nyomot. Aztán kiderült maradhatott volna simán is, mert mikor a csoki megkötött rendesen, akkor elvesztette a fényét és normálisan láthatóak voltak a betűk! 🙂

Örült neki a Drágám, igaz nem nagy kunszt volt, de édes befejezése lett egy nehéz, fárasztó periódusnak az életében. 🙂

És ha végzett cukrász leszek jövőre és meglesz a leigazolható 5 év szakmai tapasztalatom, reményeim szerint egyszer én is belevágnék majd a saját mesterlevelem megszerzésébe! 🙂 Ámen!

További képeket a Facebookon a Muffinok az én MESTER párocskámnak albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email