IMG_6193Fogalmam sincs van-e neve ennek a süteménynek, elnevezném, de nem szeretném. Kicsit hasonlít a Fagyi szeletre, de mégsem. Valaki azt mondta hasonlít a Trencsényi szeletre, de azt nem ismerem. Mindegy is a név, a lényeg, hogy ez egy nagyon finomacska sütike, pocakunknak kedves. 🙂

Nos, történt, hogy volt egy kevés maradék dióm és szerettem volna valami szeletes, habos sütit. Aki olvassa a blogot, az tudja: nem sok ilyen jellegű sütit készítettem eddig… Ideje hát elkezdeni tesztelgetni ezeket is, mert most megjött hozzá a kedvem. 🙂 Olyan kis guszták.

Igaz fotózni nem bírtam őket normálisan, úgyhogy a képek olyanok, amilyenek, de nem is az a fontos. 😉

Tésztához:

6 tojás

30 dkg cukor

15 evőkanál víz

30 dkg liszt

15 dkg darált dió

1/2 csomag sütőpor

diónyi vaj

3 dl cukrászhab a tetejére

Krémhez:

1 csomag vaníliás puding

4 evőkanál cukor

2 csapott evőkanál liszt

2 evőkanál vaníliás cukor

4 tojássárgája

3 dl tej

2 dl habtejszín

15 dkg rama

A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá.

A sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vizet.

Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül beleforgatjuk a kemény fehérje habot.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy gáztepsi méretű magasabb falú tepsiben (érdemes kibélelni sütőpapírral) megsütjük kb.25-30 perc alatt.

A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, a liszttel és a tojások sárgáival.

Kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel és a tejszínnel egy lábasban folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

Kihűtjük (ha siketünk vízfürdőben), majd a kihabosított ramaval sima krémmé keverjük.

Ezt a krémet a kihűlt piskótára simítjuk.

3 dl cukrászhabból kemény habot verünk (mert ez megtartja a formáját) és a krémre kenjük.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelhetjük. 🙂

Nagyon bejön az íze. A vanília, dió, tejszín trió nálam favorit! De akárkit kínáltam vele, osztatlan sikert aratott. 🙂

További képeket (az elkészítés menetéről is) a Facebookon a Szelet süti albumban találsz.

 

Print Friendly, PDF & Email